The Fact That This Has Been A Challenge

In dit artikel neem ik je mee naar de interessantste learnings uit 15 artikelen over ‘slimmer werken’. Van werkgeluk, -tijd en -plek naar tips en tools voor slimmer werken. Na het lezen van deze summerread ben jij helemaal klaar om in of na de zomervakantie fris, doelgericht, gelukkig en met een nieuwe dosis zelfkennis aan de slag te gaan.

We hebben een hele poos thuis gezeten, gevolgd door wisselende thuiswerk-adviezen vanuit de overheid en inmiddels zijn we zoekende naar een nieuw evenwicht. Herkenbaar?

Uit wereldwijd onderzoek van Chile Phone Numbers LinkedIn blijkt dat in de periode van oktober 2020 tot oktober 2021 het werkgeluk is gedaald met 3,5%. Daarbij zag LinkedIn ook een groei van 31% in het aantal LinkedIn-leden dat jaar naar jaar van baan verandert. De ‘jobhoppers’. Waar het ‘vroeger’ normaal was om je hele leven (of een groot deel) bij dezelfde werkgever te blijven, word je als starter inmiddels raar aangekeken als je al 5 jaar ergens werkt.

De belangrijkste reden om te kijken naar een andere baan?

  1. Een slechte balans tussen werk en privé,
  2. tegenvallende compensatie en arbeidsvoorwaarden, en
  3. de cultuur binnen een bedrijf.

Hierbij steekt nummer 1 er als reden met kop en schouders bovenuit. 87% van de medewerkers wil namelijk op afstand blijven werken. Flexibiliteit vinden we belangrijk.

Within Online Marketing

Als de bovenstaande 3 zaken helemaal in orde zijn, én je zit goed in je vel, én je perceptuele intelligentie is on fleek, dan is de kans groot dat je gelukkig bent. Perceptuele intelligentie… een lastig begrip, maar wel belangrijk voor je werkgeluk!

Merin de Does beschrijft in haar artikel wat dit inhoudt. Perceptuele intelligentie draait om het besef dat de werkelijkheid niet is wat het lijkt en dat je vooral ook moet weten – en erkennen – wat je niét weet. Het is de mogelijkheid om percepties van verschillende personen samen te brengen en zo het grotere plaatje te zien.

Chile Phone Numbers

 

Agencies For Some Time

Wat je hiermee bereikt? Dit maakt je sympathieker, meer bescheiden, een productiever persoon, een betere leider en een leuker iemand om mee samen te werken. Én het verhoogt ook nog eens je werkgeluk en werkplezier. Win-win.

Ons geluk is te vinden is tussen de verwachtingen die we hebben en de werkelijkheid die we (be)leven. – Merin de Does

Leave a comment

Your email address will not be published.